Malaysia

Hej igen! Nu är det länge sen sist, men till mitt, malins, försvar skrev jag ett inlägg som försvann pga dåligt internet! . Men okej; sista kvällen i thailand spenderades med att fira thai-nyår! Vi hade ingen aning om detta innan utan hamnade mitt i ett vattenkrig på stranden som höll på till fem på morgonen! Sjukt kul, men inte lika toligt dagen efter när vi skulle checka in till båten kl 9! . Första dagen i malaysia blev därför inte så händelserik. Vi stannade tre nätter på ön Langkawi, vi var mest på stranden och plockade snäckor. På kvällarna åt vi indiskt och drack drinkar för 10kr. . Efrer langkawi var det dags för paulu Penang och staden Georgetown. Där tittade vi på street art, hängde runt i little india där det var helt knäppt! Indisk musik som pumpades ut från alla butiker, rökelse och så 35 grader på det, svett! Vi tyckte verkligen om den staden, så mysigt att bara gå runt och titta på husen. . . Sen åkte vi efter två nätter till cameron highlands, där klimatet gör att det alltid är vår och alltid säsong för jordgubbar! Där var det dock lite svalare, så tights, strumpor och kofta fick åka på för första gången sedan hanoi! I Cameron Highlands har de hur som storastora teplantage på bergen, dit åkte vi en dag och blev helt betagna av utsikten! Sen åkte vi till ett jordgubbsland med självplock! Så när ni gotta er på påskmat åt vi nyplockade jordisar, inte illa pinkat va?? Dag nr två gav vi oss av på en vandring på egen hand, med våra utmärktaLokaliserings kunskaper tog det drygt tre timmar, rakt upp sen rakt ner, inte alls jobbigt, nej nej.. . Att ta sig mellan Cameron och manila var att sitta i en buss, med sjukt härliga fotöljer med fotstöd, som slingrade sig ner på spagetti-vägar i två timmar plus två timmar motorväg innan vi var framme i Manila! . Manila är en liten stor stad, och det kändes som lilla Georgetown hade mer att erbjuda. . Men vi tittade på moskéer och promenerade runt i värmen. Dagen innan vi skulle åka vidare var det min födelsedag. Sara var så fin och serverade äggmacka och kaka på sängen med skönsång till! Resten av dagen fortsatte i lyxens tecken med stora gallerior, supersmarrig sushi till lunch, Starbucks på kafferasten och fish and chips till middag! Sen några GT såklart innan läggdags! . Nu är vi i Filippinerna, men det fortsätter vi på en annan gång :) . Vädret är för det mesta bra, men på em/kvällarna kommer det oftast en rejäl skur med tillhörande blixt och dunder! . Nu har vi kommit in på nedräkningen, mindre än en månad kvar, galet! . Kram på er!

sista inlägget från thailand!

Hej igen! 
Dagarna flyter ihop, men nu regnar det i paradiset så vi ska försöka få till det.. 
 
Efter visa-runet hade vi världens röta, vi sa till vår chaufför att vi ville till bussen till krabi, så han tog oss dit och sa glatt att bussen går nu! 
Vi var lite lätt förvirrade, hade inga biljetter eller så, men vi sprang på bussen och sekunden vi kom på åkte den!  Problemet var att det inte fanns stolar åt oss - vi fick alltså sitta i trappan tills folk gick av, inga konstigheter här inte! Vi hade verkligen tur att vi fick sitta över huvud taget,  när vi närmade oss krabi var det ca 20 pers som stod! 
 
Vi stannade sen i ao nang,  sara tog en sväng till sjukan för lite dropp eftersom magen fortfarande krånglase..
 
Efter ao nang åkte vi till koh lanta!  
Där hängde vi mest runt. Sista natten bodde vi för hela 300 bath, vilket är ca 60 kr, för båda!!! Tanten som hade stället var så söt!
Sara skaffade sig en ny frisyr som passar värmen bättre!
 
Sen dags för koh hai, som blev en stor besvikelse.  Alla kändes bittra och var väldigt ovälkomnande,  sen var det mycket dyrare än vad vi trodde. . Men på kvällen gick vi på thai-fest med en musik-klass som firade lov. De hade med sig mikrofoner, instrument och massa lampor som de fixade med undrr ett träd.. så vi fick massa mat och fick lyssna på thai-musik hela kvällen!  Väldigt bra kväll! 
Sen gick vi barfota hem över en krabfylld kolsvart strand, läskigy!
Så kvällen och det sjukt klara vattnet väger ändå upp lite.. 
 
Dagen efter begav vi oss till koh muk! Så fort vi klev av båten så kändes det bättre! 
Flyttade in i en mysig bungalow med stora hål överallt, och när man satt på altanen var det som att vi bodde i djungeln!  
Dagarna i koh muk fylldes med strand häng, promenader till andra sidan ön (visste ni btw att cashewnötter växer på träd???) Öl-häng på baren tingtong och snorkeltur till the emerald cave! 
Fyra nätter stannade och njöt av varenda sekund! Paradiset verkligen!  
 
Sista dagen i koh muk kom leo, som vi träffade i hanoi, och han hängde med oss till koh lipe där vi är nu!
Igår vandrade vi runt ön på dagem och svetyades så himla mycket!  
På kvällen köpte vi öl och satt på stranden,  så himla fint! 
 
Koh lipe är också paradiset, kristallklart vatten, vit sand och gröna kullar! 
Vi stannar här till söndag då vi åker tilö Malaysia! 
 
 Ha det så bra där hemma! 
Kram från oss
 
 

bangkok osv.

Så! 
När magarna stabiliserat sig något tog vi oss över den thailändska gränsen och hamnade tillslut i bangkok! 
Så himla stort när mqn jämför med siem reap. 
Där åkte vi massa tuk-tuk, gick på lyx-bio och besökte monster gallerian MBK, började dricka chang istället för klang och tottade på en buddah av guld! 
Toppen alltså..
 
Efter bangkok var det dags att åkq till en ny paradis-ö, koh tao!
Vit sand och massa svenska backpackers..
 
Efter där var vi tvugna att åkq på visa-run, så även en snabbis i Burma har vi hunnut med!
Nu äter myggen upp oss, fortsätter snart igen!
 
Kram
Malin

RSS 2.0